PARTENERI

CENTRUL DE STUDII PENTRU TURCIA

(STIFTUNG ZENTRUM FÜR TÜRKEISTUDIEN)

Această instituţie din Essen (DE) este o Fundaţie Publică aparţinând administraţiei regiunii  Westphalia-Rhinul de Nord. Instituţia a fost acreditată ca ONG cu statut consultativ special pe lângă Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC). Instituţia desfăşoară activităţi în strâns parteneriat cu Universitatea din Duisburg-Essen, dar nu este parte a acestei universităţi.

Instituţia are 26 de angajaţi permanenţi. La acest proiect au participat 2 persoane dintre angajaţii permanenţi. Universitatea Duisburg-Essen are aproximativ 26.000 studenţi.

Instituţia promovează relaţiile Germano-Turce şi nivelul de cunoaştere şi informare despre Turcia şi migranţii turci în Europa, promovează cooperarea între Turcia, Germania şi alte ţări europene şi sprijină cercetarea şi relaţiile publice.

Centrul de studii pentru Turcia este un institut de cercetare care printre multe alte activităţi, se concentrează şi pe cercetarea fenomenului imigraţiei pe teritoriul Germaniei dar şi a altor naţionalităţi europene. Studiile se fac prin cercetare socială, prezentare de propuneri politice, activităţi în sectorul public şi al serviciilor etc, dar în deosebi prin utilizarea şi promovarea reţelelor. În plus, constituie domenii de interes pentru instituţie şi dezvoltările socio-economice şi politice din Turcia, comerţul şi relaţiile politice ale Turciei cu ţările vecine şi cu Uniunea Europeană.

Acest institut de cercetare a participat doar la faza de evaluare şi diseminare a proiectului, oferind cunoştinţele sale specifice referitoare la problematica imigranţilor. Colectivul institutului cuprinde persoane de specialitate în domeniul politicii, social, economişti, etnologi şi experţi în studierea islamului; persoane cu experienţă în evaluarea proiectelor, în dezvoltarea rapoartelor şi a analizelor statistice.