PARTENERI

MEANDROS LTD

(ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΕΠΕ)
ATENA, GRECIA

Instituţia coordonatoare din Atena (GR) a fost fondată în 1993.

Meandros Ltd. este o asociaţie familială de tradiţie compusă din 5 persoane angajate permanent cu normă întreagă şi între 10-15 persoane angajate cu jumătate de normă, în general profesionişti din toate domeniile educaţiei şi ştiinţei. Pentru acest proiect vor lucra trei persoane cu normă întreagă din personalul asociaţiei angajat cu regim permanent şi două persoane dintre cei angajaţi cu jumătate de normă.

EXPERIENŢĂ: Editura are o mare experienţă în dezvoltarea materialelor educaţionale şi este specializată în cărţi şi CD ROM-uri educaţionale. Meandros Ltd. are o îndelungă tradiţie în aducerea pe piaţa grecească de specialitate de materiale educaţionale pentru şcoli primare şi secundare, dar şi cărţi pentru adulţi. Instituţia colaborează cu şcoli şi universităţi din întreaga Grecie şi organizează prelegeri şi seminarii educaţionale. De asemenea editura scoate un ziar (“Στηθοσκόπιο”) cu un tiraj de 15.000 exemplare şi o revistă (“Non Paper”) cu un tiraj de aproximativ 2.000 exemplare în întreaga Grecie.
Meandros Ltd. continuă să editeze noi lucrări necesare instruirii studenţilor, motiv pentru care se află într-o constantă colaborare cu mai mulţi profesori şi experţi lingvişti şi deţine experienţa de a oferi material educaţional grec pentru proiect împreună cu expertizele sale specifice despre editarea cărţii şi producerea CD ROM-urilor.

În privinţa experienţei instituţiei în cooperarea la nivel naţional şi transnaţional, trebuiesc precizate următoarele: Meandros Ltd. cooperează cu Ministerul Grec al Educaţiei şi Ministerul Culturii pentru pregătirea de broşuri educaţionale, ediţii speciale, etc. Instituţia întreţine o foarte bună cooperare cu şcoli şi centre de instruire, are legături cu asociaţii de imigranţi din regiunea Atenei şi din alte oraşe ale Greciei ca Tesalonic, Patras, Larissa şi Heraklion.
De asemenea, la nivel european, instituţia cooperează cu alte edituri şi instituţii educaţionale din Cipru, Anglia şi Franţa. Meandros Ltd. a participat la două proiecte de succes ale Comisiei Europene în legătură cu “Prevenirea Drogurilor”, este coordinator pentru un proiect LINGUA şi în prezent colaborează cu instituţii din Anglia, Franţa, Polonia, Estonia, România, Bulgaria şi Turcia.