PARTENERI

ŞCOALA DE LIMBI STRĂINE IBERIKA

BERLIN, GERMANIA

Iberika este o şcoală privată de învăţare a limbilor străine şi o instituţie educaţională cu sediul în Berlin.

Personalul instituţiei numără şapte persoane angajate cu normă întreagă şi între 20-30 de persoane angajate temporar cu jumătate de normă. În cadrul proiectului nostru vor lucra 2 persoane angajate cu normă întreagă şi trei profesori din personalul angajat cu jumătate de normă. Săptămânal aprox. 160 de studenţi învaţă în cadrul şcolii Iberika.
Timp de mai mult de 10 ani, în cadrul şcolii au fost predate diferite limbi minoritare dar şi limbile peninsulei Iberice. Profesorii sunt vorbitori nativi ai limbilor respective, au diplomă în lingvistică dar sunt şi specializaţi în pedagogie. Iberika este autorizată să organizeze examene pentru toate certificatele de competenţe lingvistice europene şi este în mod activ implicată în dezvoltarea metodologiilor inovative de învăţare, în calitate de membru a mai multor organizaţii de tip “umbrelă”.
Iberika este o instituţie educaţională recunoscută pentru programele educaţionale vocaţionale avansate şi oferă cursuri vocaţionale specifice de limbă în cadrul societăţilor comerciale interesate, şi o continuare a educaţiei pe probleme socio-culturale şi instruire interculturală. Experienţa de vorbitori nativi a profesorilor garantează transmiterea într-o manieră completă şi intensivă a culturii ţării de interes.
Cursurile predate în limba germană ca limbă străină reprezintă un focus principal a activităţilor şcolii Iberika. Berlin este un oraş unde migranţii turci reprezintă o mare parte din populaţie.
Tocmai datorită acestui fapt, numeroşi migranţi turci se numără printre studenţii şcolii Iberika, cei mai mulţi dintre ei fără nici o noţiune anterioară de limbă germană.
Pe lângă acestea, în cadrul procesului de învăţare a cunoştinţelor de bază şi de comunicare zilnica, aprofundarea şi înţelegerea culturii germane joacă un rol deosebit de important în cadrul cursurilor de limbă germană. Pe baza conceptului său didactic şi a sprijinului individual, Iberika a ajutat într-un mod activ migranţii în procesul de integrare în societatea germană, de foarte mulţi ani.
Adesea Iberika susţine aceste cursuri în baza unui contract încheiat cu Oficiul Federal pentru Migranţi şi Refugiaţi.
Activitatea şcolii Iberika s-a bazat întotdeauna  pe o dimensiune europeană actualizată; altfel cooperarea apropiată şi bazată pe încredere cu mai mult de cincizeci de şcoli partenere nu ar fi fost posibilă.
Iberika a mai participat anterior într-un mod activ la proiecte de mobilitate în cadrul programului Leonardo Da Vinci şi este deci familiarizată cu proiectele de cooperare europeană.